Said Bey'in İstanbul'dan damadı Ziya Kocainan'a gönderdiği mektup
Files
File Description SizeFormat 
AFMSBTDOC047.jpg728.14 KBJPEG
AFMSBTDOC047A1.jpg720.21 KBJPEG
Title
Said Bey'in İstanbul'dan damadı Ziya Kocainan'a gönderdiği mektup
Creator
Said Tez
Description
Mektupta "İstanbul, 7 Kanun-i Evvel 927/İki gözüm Ziya'cığım; Dün Hakkı'ya yazdığın kağıd geldi. Hakkı üç günden beri rahatsız, odasından çıkmıyor. Grip olmuş. Burada pek salgın, herkes grip. Dikkat edebilirse üç dört güne geçiyor. Elektrik şirketinden hekim gönderdiler. Biz de doktor Reşad Rıza Bey’i getirttik. Kendine iyi baktı. Hamd olsun şimdi rahatsızlığı kalmadı. İki güne kadar me'muriyyetine gidecek. Onun içun, istediğin kitabı almaya almağa yazıhaneye dün ben gittim fakat bir türlü bulamadım. Kitablar, defterler, bir çok yazılı mutasarrfı kağıtlar hep karma karışık, odanın ortasında pencere arkasındaki resim masasının yanında duran rafın üç katına istif edilmiş. Hepsini alt üst ettim. İrili ufaklı Almanca kitablar var ise de Rahmen ismiyle bir kitab görmek kabil olmadı. Ba'zı şüphe ettiğim kitabların sahifelerine baktım, içlerini karıştırdım. Schéma falan göremedim. Boşu boşuna çıktım. Binaen aleyh bana bu hususda tafsilat yaz. İyice kitabın ismini, müellifini ve ne büyüklükte ve ne biçimde oldığını anlat. indications ların daha etraflı olsun. Gidib bir daha arayayım. Dolablara baktım. İçleri yalnız evrak dolu olduğuiçun karıştırmadım. Heman iyice ararım ve bulursam ertesi gün yollarım. Haber bekliyorum. Sa'id. İzdivac içun basdıracağınız kağıtları ve ısmarladığınız kurşun kalemlerine dün şimendifere [...] olarak verdim. Postaya da şimendifere de mavi kağıdını bir mektubla zarf içinde bırakdım. Bu gün onları almış olmanız lazım gelir. Lütfen bildiriniz." yazılı.
Issue Date
1927-12-07
Language
Ottoman Turkish
Location
SALT Research
URI
https://archives.saltresearch.org/handle/123456789/32538
Collections
Type
Format
12,9-16,9 cm, Handwritten
Number of Scanned Documents
2
Identifier
AFMSBTDOC047
Rights
Open Access
Accrual Method
Donation

RIGHTS STATEMENT

Salt is a partner of Flickr Commons. All visual materials within Flickr Commons and digitized by Salt Research which are accessible via saltresearch.org are shared under the Creative Commons license:

This material is provided solely for the purpose of individual research. It can be used under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) license. The terms specified hereunder:

• The creator or the licensor of the work should be stated in all copies,
• Copies of documents, or documents created from copies can not be used commercially,
• Documents can not be remixed, transformed or built upon.

For each use, credits should be given as stated in the record.
(e.g. Salt Research, Harika-Kemali Söylemezoğlu Archive)

For any rights requests outside of personal research purposes, please contact Salt Research via salt.research@saltonline.org