Said Bey'in Ankara'dan karısı Adviye Hanım'a gönderdiği mektup
Files
File Description SizeFormat 
AFMSBTDOC030.jpg723.19 KBJPEG
AFMSBTDOC030A1.jpg725.11 KBJPEG
Title
Said Bey'in Ankara'dan karısı Adviye Hanım'a gönderdiği mektup
Creator
Said Tez
Description
Mektupta "Ankara, Çarşamba 21 Eylül/Canım 'Adviyye'ciğim; Ben buraya geleli bu gün altı gün oluyor. Sana bir telgraf ve iki mektub gönderdim. Senden daha hiçbir şey gelmedi. Bari birinci mektuba iki satır bir cevab vere idin. Pek merak ediyorum. Vakı'a Şişli'ye göç edeceğinizi ve meşgul bulunacağını Semiramis söyledi. Fakat Müzdan'a olsun üç beş lakırdı yazdırabilirdin. Bereket vermiş dün İstanbul'dan Haydar Beg'in haremi Melahat Hanım geldi. Cuma ertesi taşındılar dedi. İçim biraz rahat etti. Çünki o hususda da ('acabada) idim. Buradan nafile yere Kadıköyü’ne mektub gönderirim diye sen bana Şişli'ye gitdiğinizi heman yazacaktın. Mektub bir günde geliyor. İnşaallah meşguliyetle unutmuşsundur da başka bir sebeb olmamıştır. Birinci mektubumu elbet Kadıköyü'nde cumartesi almışsındır. İkinci mektubumu aldığı zannetmem. Zira Kadıköyü'ne gönderdim ve daha iki gün oldu. Bu mektublarda seyahatimi, nasıl kavuştuğumuzu, ne yapacağımı birer birer yazdım. Almamış isen de elbet buluruz. Ben lehu-el-hamd iyiyim. Cümlemiz iyidir. Erken yatıb erken ya'ni 10da falan kalkıyorum. Geceleri yemekten sonra bir yere çıkıyoruz. Vehbi geliyor. Bir iki sa'at oturuyoruz. Yalnız ilk akşamı hep beraber Karpiç gazinosuna gittik. Bedi’ ve haremi Afife ile görüştük. Sana bunları birinci mektubumda yazmıştım. İkinci mektubumda da sonra yaptıklarımız var. Bir iki kere sabahları otobüsle çarşıya indim. Vehbi’ye otele uğradım. Dün akşam yine yalnız gezdim. [B...] bahçesinde ince [...] var. Buranın kibarları falan ve kadınları gidiyorlar. Evvelki akşam yemek zamanına kadar Semiramis, Ziya ve çocukların hepsi orada idik. Dün akşam da ben Nesrin ile orada idim. Vehbi de geldi. Ayran içtik. Eve akşam ta'ama gittik. Güzel güzel oturuyoruz. Daha gündüzleri biraz sıcak oluyor. Bu cuma beyler de işe gitmedikleri içun bizi gezmeğe götürecekler. Cumadan evvel gelemeyeceğim. Bir gün de İlyas Bey da'vet etti. Oraya götürecekler. Geleceğim günü tabii' yazarım. Bu mektubumda size fazla tafsilat yazamayacağım. Bunu [...] sizi merak ettiğim içun bana heman iki satırla bir kağıdcık göndermenizi rica içun bu sabah yataktan kalkar kalkmaz yazıb gönderdim. Haber bekliyorum. Sizi, Hakkı'yı, Müzdan'ı, Bülend'i nihayetsiz özlüyorum. Kağıd bekliyorum. Kısaca, bir satır olsun razıyım. Burada her şey iyi, susuzluk fena. İçecek en iyi su kireçli imiş. Hep bana maden suyu içiriyorlar. Sokaklardan su sabahleyin kesiliyor. Bazen öğleden sonra geliyor. Bazen hiç gelmiyor. Daha [...] yıkanamadım. Cemil'i görmeyin; yaramaz mı yaramaz. Dördünüzü de öperim. Allah'a emanet ederim. 'Acaba paranız var mı, ne[...]. Sadiye ve Emine'ye selam. Gözüm postacıda. Sa'id." yazıyor.
Issue Date
1927-09-21
Language
Ottoman Turkish
Location
SALT Research
URI
https://archives.saltresearch.org/handle/123456789/31568
Collections
Type
Format
13,4-21,4 cm, Handwritten
Number of Scanned Documents
2
Identifier
AFMSBTDOC030
Rights
Open Access
Accrual Method
Donation

RIGHTS STATEMENT

Salt is a partner of Flickr Commons. All visual materials within Flickr Commons and digitized by Salt Research which are accessible via saltresearch.org are shared under the Creative Commons license:

This material is provided solely for the purpose of individual research. It can be used under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) license. The terms specified hereunder:

• The creator or the licensor of the work should be stated in all copies,
• Copies of documents, or documents created from copies can not be used commercially,
• Documents can not be remixed, transformed or built upon.

For each use, credits should be given as stated in the record.
(e.g. Salt Research, Harika-Kemali Söylemezoğlu Archive)

For any rights requests outside of personal research purposes, please contact Salt Research via salt.research@saltonline.org