Said Bey'in Ankara'dan karısı Adviye Hanım'a yazdığı 26 Eylül tarihli mektup
Files
File Description SizeFormat 
AFMSBTDOC034.jpg718.33 KBJPEG
AFMSBTDOC034A1.jpg712.07 KBJPEG
Title
Said Bey'in Ankara'dan karısı Adviye Hanım'a yazdığı 26 Eylül tarihli mektup
Creator
Said Tez
Description
Mektupta "Ankara, Pazartesi, 26 Eylül/Hanım'cığım; Bugün akşamüstü saat sekizde hareket eden trenle gelecektim. Ziya, Semiramis bırakmadılar. Hatırları içun iki üç gice daha kalacağım. Dünki mektubumda: “Geleceğim, başka mektub yazmam” demiştim. Birkaç gün azimetimi te’hir ettiğim içun merak etmeyesin diye bu sabah da bu kağıdı yazdım. Dünki mektubumu postaya vermesi içun aşcı başıya yemekten evvel teslim etmiştim. Gündüz uykusundan sonra saat akşamüstü beş raddelerinde kapının önündeki taraçada Sami Bey’le oturuyordum, daha ötekiler uyuyor idiler. Postacı dört dane mektub getirdi. İkisi senden, ikisi Hakkı'dan. Ah, öyle sevindim, öyle mesud oldum ki.... Tabii uzun uzun okudum. Hem güldüm. Hem ağladım. Ne güzel mektublar! Hakkı'nın mektubunun bir tanesi sekiz sahife! İçinde aman ne mashara laflar yok! Ne mashara laflar! Pek eğlendim. Ziya, Semiramis de akşamüstü [a…] kağıdların hepsini okudular. İkinize de teşekkürler ederim. Eksik olmayın, benim sevgili karıcığım, sevgili oğlum! Dün akşam Vehbi geldi. Saat sekizde beni aldı. Kapriç de akşam ta'am ettirmeğe götürdü. Burada Kapriç iki tane açmış. Biri Beyşehir’de bize yakın. Bahçesi büyük. Elektrikler donanmış. Ankara’nın her tarafından görünüyor. İçerisi de cesim. Gayet güzel caz band var. Dans oluyor. Oraya yayan gidiyoruz. İki gece gittik. Dün akşam beni Vehbi'nin götürdüğü Ankara'da Taş Han’daki Kapriç. Bu yer öğlendeki gibi. Bahçesiz. Gayet büyük ve süslü bir yer. Buranın en iyi ve tabii en pahalı lokantası. Kadın hizmetciler ve musiki var. Sonra […] giderek birer limonlu dondurma yedik. Ben on buçukta otobüsle eve geldim. Ziya Semiramis Hayri, Semi[…] uyanıyorlar. Ben on ikiden sonra yattım. Onlar devam ediyorlardı. Sabahleyin 8’de kalktım. Bu kağıdı yazdım. Cümlemiz iyiyiz. Cümlenizin gözlerinizden yanaklarınızdan öperim. Sadiye'ye ve Emine'ye selam. Şimdilik Allah'a emanet olunuz yavrum canımın içi karıcığım. Kocan Sa'id." yazıyor.
Issue Date
1927-09-26
Language
Ottoman Turkish
Location
SALT Research
URI
https://archives.saltresearch.org/handle/123456789/34406
Collections
Type
Format
13,4-21,4 cm, Handwritten
Number of Scanned Documents
2
Identifier
AFMSBTDOC034
Rights
Open Access
Accrual Method
Donation

RIGHTS STATEMENT

Salt is a partner of Flickr Commons. All visual materials within Flickr Commons and digitized by Salt Research which are accessible via saltresearch.org are shared under the Creative Commons license:

This material is provided solely for the purpose of individual research. It can be used under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) license. The terms specified hereunder:

• The creator or the licensor of the work should be stated in all copies,
• Copies of documents, or documents created from copies can not be used commercially,
• Documents can not be remixed, transformed or built upon.

For each use, credits should be given as stated in the record.
(e.g. Salt Research, Harika-Kemali Söylemezoğlu Archive)

For any rights requests outside of personal research purposes, please contact Salt Research via salt.research@saltonline.org