Said Bey'in Şişli'den kızı Müzdan Arel'e gönderdiği mektup
Files
File Description SizeFormat 
AFMSBTDOC046.jpg720.14 KBJPEG
AFMSBTDOC046A1.jpg719.15 KBJPEG
AFMSBTDOC046A2.jpg704.76 KBJPEG
Title
Said Bey'in Şişli'den kızı Müzdan Arel'e gönderdiği mektup
Creator
Said Tez
Description
Mektupta Şişli'den – Cuma 18 Teşrin-i Sani 927/Yavrum Müzdan'cığım Gittiniz gideli hiç mektub alamadığımızdan dolayı son derece merakta idim. Dün bunu size yazmağa mecbur oldum. Sonradan postahaneden postahaneye başvurdum. Etraftan, her hatra gelen vasıtadan araştırıb soruşturdum. Bir de dün öğleye doğru haber [alayım] postacı yanımızda, bizim eski evdeki komşu Emineler'e bir posta mevzii gelmiş. Heman oraya koştum. Bir Ermeni karısı kapıyı açıb: “Evet, bir mektub geldi. Bizim değildir dedim. Buradan çıkan kiracılara yolladım!” demez mi? Haydi ben oraya. Malum a Hilmi Bey ve haremi şimdi [...] giderken ufak evlerin birisine taşındılar. Hanım kapıya geldi. Mektub falan getiren olmamış! Oradan Pangaltı Postahanesi’ne koştum. Yine yok dediler. Bağırdım çağırdım. Meseleyi anlattım. Bir de [...] yazıhanesinin gözünde senden ve Hakkı'dan gelen mektublar çıkmasın mı? [E...] mevzi fi’l-hakika yanımıza götürmüş. Oradan [...] Ermeni karısı, bize değil diye çıkan kiracıların evini tarif etmiş. mevzi de oraya uğramaya bile lüzum görmeksizin zarfların köşelerine: “Götürdüm evde kimse yok” diye yazarak tekrar postahaneye iade etmiş. Ağzıma geleni söyledim. Yapmadığımı bırakmadım. Hele şükür geldi ya! Ben oradan Kadıköyü'ne su şirketine gitmiştim. Yolda okudum. Annene de giderken telgrafla malumat vermiştim. Akşam 7’de geldim. Beraber tekrar okuduk. Meğer Hakkı da gündüz benden sonra gelmiş. Kumpanyaya işine gitmiş. Benden sakladılar. Bir de yemek zamanı çıkagelmez mi? Artık boynuma sarıldı.Uzun ve tatlı mektublarınızdan başka tafsilatlı havadisler verdi. Mektubunda yazdıklarına çok memnun olduk. Ah, o Hakkı keratası yok mu? Oraya gittiğiniz zaman yazdığın kartı unutmayıb da postaya verse idi kaç gün evvel alırdık. Böyle merak etmezdik. Hep yazdıklarını tatlı tatlı okuduk. Annen: söylediklerimi unutmasın diyor. Biz burada afiyetteyiz. Bülend'ciğim maşaallah pek iyidir. Akşamları hanım ninesinin odasında çalışıyor. Bisiklet ile uzağa falan gittiği yok. Sakın merak etme. Hiç düşünme. Bazan bir parça önümüzdeki çayırda biniyor. Dadısı da yanında bakıyor. Sen güzel güzel eğlen, gez. Nesrin'ciğimin nikahında bulun. İstediğin vakit gelirsin. Ziya'cığımın, Semiramis'ciğimin, Güzin'imin, Nesrin'imin, Cemil'imin her taraflarını koklaya koklaya öperim. (tabii bazı yerleri istisna!). Seni de öperim, koklarım. Sami ve Hayri Bey’lerin gözlerinden öperim. Cümlenizi göreceğim geldi. Biz iyiyiz. Bugün öğleden evvel postaya yetiştirmek içun kağıdları acele yazıyorum. Onun içun annen bir şey yazamadı. Cümlenizi ayrı ayrı öpüyor. Sadiye hep ellerinizden öpüyor. Madmazel Anastasya keza. O beş altı gün daha burada. Şimdilik oruvar. Baban Said. Bülend sana kendi eliyle ayrıca kart yazacaktı. Kartı hazırladım. Lakin saat dokuzu geçti. O hala mışıl mışıl uyuyor. Uyandırmağa kıyamadım. Yazdırıb yarın gönderirim. yazıyor.
Issue Date
1927-11-18
Language
Ottoman Turkish
Location
SALT Research
URI
https://archives.saltresearch.org/handle/123456789/31570
Collections
Type
Format
12,7-16,6 cm, Handwritten
Number of Scanned Documents
3
Identifier
AFMSBTDOC046
Rights
Open Access
Accrual Method
Donation

RIGHTS STATEMENT

Salt is a partner of Flickr Commons. All visual materials within Flickr Commons and digitized by Salt Research which are accessible via saltresearch.org are shared under the Creative Commons license:

This material is provided solely for the purpose of individual research. It can be used under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) license. The terms specified hereunder:

• The creator or the licensor of the work should be stated in all copies,
• Copies of documents, or documents created from copies can not be used commercially,
• Documents can not be remixed, transformed or built upon.

For each use, credits should be given as stated in the record.
(e.g. Salt Research, Harika-Kemali Söylemezoğlu Archive)

For any rights requests outside of personal research purposes, please contact Salt Research via salt.research@saltonline.org