Said Bey'in damadı Ziya'ya yazdığı Pazar, 3 Temmuz 927, sabah saat 11 tarihli mektup
Files
File Description SizeFormat 
AFMSBTDOC023.jpg683.49 KBJPEG
AFMSBTDOC023A1.jpg679.17 KBJPEG
Title
Said Bey'in damadı Ziya'ya yazdığı Pazar, 3 Temmuz 927, sabah saat 11 tarihli mektup
Creator
Said Tez
Description
Mektupta "Pazar 3 Temmuz 927, Sabah saat 11/İki gözüm Ziya'cığım; Gideli bugün on gün oluyor hiç bir kağıt almadık. Bir iki gün evvel merak ediyordum. Semiramis "Mektup bir müddet gönderemem dedi onun içun yazmamıştır merak etme"diye bana kağıt göndermedi lakin hala haber yok. Bugün artık merakımı yenemedim. Çocuklar da belli etmek istemiyorlar ama hepsi pek endişede. Heman bir telgraf ve mektup göndermeni istirham ediyorum. Vakıan bilirim işin çoktur kim bilir nelerle nasıl uğraşıyorsun, fakat haber-i afiyetini vermek içiun hiç olmazsa iki satırlık bir kartcık gönder. Burada annen, baban, karın, çocukların, hep iyiyiz. Sabırsızlıkla senden kağıt bekliyoruz. Çocuklar denize gidiyorlar. Bu kağıdı şimdi sabah postaya yetiştireyim diye bu kadar [kısa] yazıp keseceğim. Daha uzun havadisler yazacağım ama bugün yetiştirmek istediğim içun şimdi bırakıyorum. Gazi Paşamızın teşrifine ait havadisleri resimleri gazetelerde okursun. Ben ne [...] [...] kadar tafsilat [...]. O kadar iyi yazamam. Gözlerinden öperim evladım. Ailenin gözü yolda. Kağıt bekliyor. Allah afiyet ve [...] versin. Baban Said." yazılı.
Issue Date
1927-07-03
Language
Ottoman Turkish
Location
SALT Research
URI
https://archives.saltresearch.org/handle/123456789/29596
Collections
Type
Format
10,4-17 cm, Handwritten
Number of Scanned Documents
2
Identifier
AFMSBTDOC023
Rights
Open Access
Accrual Method
Donation

RIGHTS STATEMENT

Salt is a partner of Flickr Commons. All visual materials within Flickr Commons and digitized by Salt Research which are accessible via saltresearch.org are shared under the Creative Commons license:

This material is provided solely for the purpose of individual research. It can be used under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) license. The terms specified hereunder:

• The creator or the licensor of the work should be stated in all copies,
• Copies of documents, or documents created from copies can not be used commercially,
• Documents can not be remixed, transformed or built upon.

For each use, credits should be given as stated in the record.
(e.g. Salt Research, Harika-Kemali Söylemezoğlu Archive)

For any rights requests outside of personal research purposes, please contact Salt Research via salt.research@saltonline.org