İstanbul'da inşa edilecek mektepler için yapılan tespitler hakkında 10.11.1928 tarihli yazı
Files
File Description SizeFormat 
TMSSDOC0602.jpg1.37 MBJPEG
Title
İstanbul'da inşa edilecek mektepler için yapılan tespitler hakkında 10.11.1928 tarihli yazı
Description
"İstanbul'da inşa edilecek mektepler için encümeni Vilâyetin tensibiyle Şehremaneti Hey'et-i Fenniye Müdiriyeti tarafından vukû' bulan davet üzerine şehr-i hâlin 10. cumartesi günü ictima' ederek mekteplerin Meclis-i Umûmî kararına tevfiken 5 seneliği veyahut her sene tahsisatı nisbetinde ihalesi keyfiyetlerini müzakere ettik. Bu husustaki nikat-ı nazar ber-vech-i nahidir. 1- Mekteplerin 5 seneliğinin ihalesi takdirinde asgari yüzde 15 hesabıyla yarım milyon lira faiz ödemek lazım geliyor. Aynı zamanda yapılması meşrut olan 43 mektebin faizinin zammı dolayısıyla 3 senede yapılıp 5 senede parası verilmek şartıyla 2.5 milyon lira ile icraya kabil olamayacağı gibi 3 sene zarfında piyasada vukû' bulması [...] her türlü teayüdü de nazarı dikkate almak mecburiyeti dolayısıyla tahminden fazla bir taleple karşılaşılmak kaviyen melhuz bulunduğundan bu noktayı nazarda menafi olamayacağına müttefikan kanaat getirilmiştir. 2- Mekteplerin her sene mevcut tahsisat ile ihalesi takdirinde şehirde ve köylerde [...] cem'an 9 mektebin yapılabileceği ve 5 sene zarfında 43 mektep vücuda getirilebileceği bi'l-hesap anlaşılmış ve bu şeklin tatbiki takdirinde matlub mekteplerin 5 senede ikmaline mukabil ekalli yarım milyon lira tasarruf edilmiş oluyor ki bununla da fazla olarak 12 mektep yapılabilir. [...] bu nokta-i nazar heyetimizce müttefikan sayan kabul görülmüştür efendim."
Issue Date
1928-11-10
Language
Ottoman Turkish
Location
SALT Research
URI
https://archives.saltresearch.org/handle/123456789/192505
Collections
Type
Format
21,2-34 cm, El yazısı - Handwriting
Number of Scanned Documents
1
Identifier
TMSSDOC0602
Rights
Open Access
Accrual Method
Satın alma - Purchase

RIGHTS STATEMENT

Salt is a partner of Flickr Commons. All visual materials within Flickr Commons and digitized by Salt Research which are accessible via saltresearch.org are shared under the Creative Commons license:

This material is provided solely for the purpose of individual research. It can be used under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) license. The terms specified hereunder:

• The creator or the licensor of the work should be stated in all copies,
• Copies of documents, or documents created from copies can not be used commercially,
• Documents can not be remixed, transformed or built upon.

For each use, credits should be given as stated in the record.
(e.g. Salt Research, Harika-Kemali Söylemezoğlu Archive)

For any rights requests outside of personal research purposes, please contact Salt Research via salt.research@saltonline.org