Mustafa Şemsettin Şeniz'in Csepel, Budapeşte'den Bahaaddin Bey'e gönderdiği 27.07.1916 tarihli mektup
Files
File Description SizeFormat 
EATDOC0011.jpg1.19 MBJPEG
EATDOC0011A.jpg1,020.75 KBJPEG
Title
Mustafa Şemsettin Şeniz'in Csepel, Budapeşte'den Bahaaddin Bey'e gönderdiği 27.07.1916 tarihli mektup
Creator
Mustafa Şemsettin Şeniz
Description
19.07.1916 tarihli mektubunu aldığını, babasından da iki kartpostal aldığını yazmıştır ve teşekkür etmiştir. Para kağıdının gelmediğini, annesinin gözlerinden öptüğünü, rahat olduğunu, fabrikada bir yazıhanede sabahtan akşama kadar resim yaptığını, elektrikle hiç alakası olmadığını, merak edilecek bir şey olmadığını iletmiştir. Mürekkep ve kurşun kalemle resim yaptığını, mükemmel bir gazinoda sabah akşam yemek yediğini, masrafının az olduğunu, haftada 20 kuruş harcadığını, fabrikadan ayda 220 kuruş aldığını, parasız kaldığını düşünmemesini, eğer orada parasız kaldılarsa gönderebileceğini, Şam tatlısı istemediğini, orada çeşit çeşit tatlı olduğunu yazmıştır. Bir miktar sigara ve tütün göndermelerini istemiştir. Hanım ninesine, Kıymet Hanım'a, bey babasına, Bahaaddin Bey'e, Fitnat Hanım'a, Yahya Bey'e, Fevziye Hanım'a, Hakkı Bey'e, Muzaffer Hanım'a ve Safinaz Hanım'a selam göndermektedir. Kaymakam beyin kazaya uğradığı haberini aldığını, kendisi yerine ziyaret etmesini istemektedir. Fotoğraf gönderdiğini, işsiz kaldığı vakit yazıhanede mektup yazdığını belirtmiştir. Ailesinin Beşikaş'ta mı yoksa nerede olduklarını sormaktadır. Müdür beye yazdığını cevap gelmediğini iletmiştir.
Issue Date
1916-07-27
Language
Ottoman Turkish
Hungarian
Coverage
Macaristan - Hungary
Subject
Location
Salt Araştırma - Salt Research
URI
https://archives.saltresearch.org/handle/123456789/220664
Collections
Type
Format
El yazısı - Handwriting
Number of Scanned Documents
2
Identifier
EATDOC0011
Rights
Open Access
Accrual Method
Satın alma - Purchase

RIGHTS STATEMENT

Salt is a partner of Flickr Commons. All visual materials within Flickr Commons and digitized by Salt Research which are accessible via saltresearch.org are shared under the Creative Commons license:

This material is provided solely for the purpose of individual research. It can be used under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) license. The terms specified hereunder:

• The creator or the licensor of the work should be stated in all copies,
• Copies of documents, or documents created from copies can not be used commercially,
• Documents can not be remixed, transformed or built upon.

For each use, credits should be given as stated in the record.
(e.g. Salt Research, Harika-Kemali Söylemezoğlu Archive)

For any rights requests outside of personal research purposes, please contact Salt Research via salt.research@saltonline.org