Hüseyin Rauf Bey, yeni Türk Hükümeti'nin bütün müşkilâtı beklemeye mecbur olduğunu söylüyor.
Files
File Description SizeFormat 
FFT430005.jpg257.33 KBJPEG
Title
Hüseyin Rauf Bey, yeni Türk Hükümeti'nin bütün müşkilâtı beklemeye mecbur olduğunu söylüyor.
Description
“Hüseyin Rauf Bey Yeni Türk hükümetinin bütün müşkülatı yenmeye mecbur olduğunu söylüyor. Heyet-i Vekile Reis-i Sabıkı ve İstanbul Mebusu Hüseyin Rauf Bey dün bir muharririmizin Büyük Millet Meclisi Riyaset-i Sanî’sini (BMM İkinci Başkanlığı) kabul edip etmeyeceği sualine cevaben “Hiç haberim yok. Vaziyeti de tamamıyla bilmiyorum. Şimdiden bir şey söylemem doğru olmayacak. İnşallah birkaç güne kadar Ankara’ya gideyim, vaziyeti anladıktan sonra bittabi hatt-ı hareketimi (hareket çizgimi) tayin ederim” demiştir. Rauf Bey İstanbul hakkındaki tedkikatına (incelemelerine) devam ettiğini söylemiş, yeni Türkiye’nin genç hükümetinin büyük bir müşkülat karşısında çalışmaya ve her manii yenmeye mecbur olduğunu ilave etmiştir. Ahval-ı sıhhiyesi (sıhhi durumu) memnuniyetle gördüğümüze göre iyileşen ve Halk Fırkası’ndan olduğunu söyleyen Rauf Bey Heyet-i Vekile riyasetinden çekilmesi hakkında rivayet edilen sebeplerin kıyl ü kalden (dedikodudan) ibaret olduğunu, istifasının uzun senelerin mütemadi faaliyetine inzimam eden iki senelik Malta hayatından sonra istirahate şiddetle ihtiyacı olduğundan ileri geldiğini beyan eylemiştir”
Issue Date
1923-10-17
Language
Ottoman Turkish
Subject
Location
SALT Research
URI
https://archives.saltresearch.org/handle/123456789/16623
Collections
Type
Format
8,2-15 cm, Printed
Number of Scanned Documents
1
Identifier
FFT430005
Rights
Open Access
Accrual Method
Purchase

RIGHTS STATEMENT

Salt is a partner of Flickr Commons. All visual materials within Flickr Commons and digitized by Salt Research which are accessible via saltresearch.org are shared under the Creative Commons license:

This material is provided solely for the purpose of individual research. It can be used under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) license. The terms specified hereunder:

• The creator or the licensor of the work should be stated in all copies,
• Copies of documents, or documents created from copies can not be used commercially,
• Documents can not be remixed, transformed or built upon.

For each use, credits should be given as stated in the record.
(e.g. Salt Research, Harika-Kemali Söylemezoğlu Archive)

For any rights requests outside of personal research purposes, please contact Salt Research via salt.research@saltonline.org